– کاه گندم ساقه و پوستهای است که اطراف دانههای گندم را میپوشاند و هنگام خرمنکوبی ، خرد شده، از دانه جدا میشود. این کاه از محصولات جانبی کشاورزی است.
– کاه گندم به عنوان یک خوراک خوش هضم و منبع الیاف، پروتئین و فسفر می تواند در تغذیه دام مورد استفاده قرار گیرد.
– این کاه را می توان به صورت خالص یا مخلوط با غلات دانه ریز مانند جو، یولاف، ذرت و نخود کشت کرد.این کاه را باید با آب خیسانده و سپس به حیوانات داد.
– قیمت کاه گندم بستگی به عوامل مختلفی دارد، مانند نوع و کیفیت کاه، تقاضای بازار، فصل و منطقه تولید. قیمت کاه گندم را می توان با استفاده از سایت های مختلف مقایسه و بروز رسانی کرد.
– این محصول به عنوان یک خوراک خوش هضم و منبع الیاف، پروتئین و فسفر می تواند در تغذیه دام و طیور مورد استفاده قرار گیرد و همینطور به دام های شیری، گوشتی، گوسفند و بز داده می شود.
– کاه گندم را می توان به صورت خالص یا مخلوط با غلات دانه ریز مانند جو، یولاف، ذرت و نخود کشت کرد. کاه گندم را باید با آب خیسانده و سپس به حیوانات داد.
– ارزش غذائی کاه گندم بستگی به عوامل مختلفی دارد، مانند پیشرسی گیاه، فصل برداشت، شرایط جوی در موقع برداشت و نوع و سن دام. به طور کلی، کاه گندم دارای سلولز، پروتئین قابل هضم،فسفر و کلسیم است.
– بهبود عملکرد روده و جلوگیری از اتساء.
– تأثیر مثبت بر رشد، تولید شیر، تولید تخممرغ و تولید گوشت بر سلامت پوست، پر، پرواربندی ، تولید نطفه ، بر سلامت عظام، دندانها و پرواربندی.
– کاشت گندم: گندم یکی از محصولات زراعی است که در مناطق مختلف جهان کشت می شود. گندم را می توان در خاک های مختلف با pH بین 6 تا 7.5 کشت کرد. زمان مناسب برای کشت گندم بهاره در پاییز و زمان مناسب برای کشت گندم پائیزه در بهار است. مقدار بذر مصرفی بسته به نوع و رقم گندم، شرایط خاک و آب و روش کشت متفاوت است و به طور متوسط حدود 150 تا 200 کیلوگرم در هکتار است. عمق بذرکاری بین 3 تا 5 سانتی متر است.
– داشت گندم: گندم به عنوان یک گیاه نسبتاً مقاوم به شوری، خشکی و سرما، نیاز به مراقبت خاصی ندارد. با این حال، برای به دست آوردن عملکرد بالاتر، لازم است که از روش های مناسب آبیاری، کوددهی، علفکشی و دفع آفات استفاده شود . آبیاری گندم باید به صورت منظم و مطابق با نیاز گیاه صورت گیرد. کوددهی گندم باید با توجه به تجزیه خاک و نوع و رقم گندم انجام شود. علفکشی گندم باید با استفاده از علفکش های مناسب و در زمان های معین صورت پذیرد. دفع آفات گندم باید با استفاده از روش های فیزیکی، شیمیایی و زیستی صورت پذیرد .
– برداشت گندم: زمان مناسب برای برداشت گندم وقتی است که دانه های گندم به رنگ قهوهای تیره درآید و رطوبت دانه حدود 12 تا 14 درصد باشد . برای برداشت گندم می توان از دستگاه های خرمنکوب، درخور، کامپاین و سایر دستگاه های مکانیزه استفاده کرد . پس از برداشت، دانه های گندم را باید خشک، پالایش، سورتینگ و بستهبندی کرد .
بیشتر بخوانید
قیمت سبوس گندم خوراک دام در بازار ایران بصورت انلاین
تولید عمده کاه و کلش گندم در استان خوزستان